Våra tårtor

Tårtan är själva symbolen för fest och firande. Vare sig man fyller år, firar bröllopsdag eller gläds åt en examen eller framgång på jobbet, så är tårtan lika självklar som välkommen.

FÖR DEN GODA SMAKENS SKULL

Det är skillnad på tårtor och tårtor. Vi är till exempel ett av de få konditorierna i Stockholm som gör våra egna anslag, dvs. tårtbottnarna. Vi använder bara Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och grädde. Och vårt enda konserveringsmedel är helt vanligt socker. Allt för den goda smakens skull.

4 bitar240 kr
6 bitar360 kr
10 bitar525 kr
12 bitar580 kr

Bröllopstårta

Vete-Kattens bröllopstårtor görs helt för hand och innehåller bara naturliga råvaror av bästa kvalitet. De är lika goda att äta som de är vackra att se på. Tårtorna görs enligt era önskemål och i storlekar från 15 bitar och uppåt. Den klassiska bröllopstårtan består av vit chokladmousse och smultronkräm eller hallonpannacotta på en cointreauparfymerad sockerkaksbotten. Tårtan är beströdd med daggdroppar med eller utan 24 karats bladguld och dekoreras i övrigt enligt önskemål, till exempel med vita eller rosa rosor. Våra bröllopstårtor monteras på rak eller svängd ställning. Tårtorna går att få glutenfria, med nöt- och mandelmarängbotten i stället. Bröllopstårtor måste beställas minst två veckor i förväg. Välkommen att boka ett möte med oss – ring 08-20 84 05 eller maila till info@vetekatten.se.

Bröllopstårta per bit 125 kr

Ladda ned

Drottninggräddtårta

Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, hallon och blåbär, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen hallon och blåbär. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj,mjölk, maizena, hallon och blåbär.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Gräddtårta med jordgubbar

Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, jordgubbar, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färska jordgubbar. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena och jordgubbar.

Säljs i 6, 10, 12 bitar
Tilläggspris för jordgubbar utanför säsong.

Gräddtårta med frukt

Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färsk frukt. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena, hallon och färsk frukt.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Prinsesstårta

Denna kunglighet bland tårtor bakar vi på vårt eget hemliga sätt, vilket ger en alldeles unik smak och krämighet. Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm och hallon, omslutna av ett tjockt täcke vispad grädde. Allt inkapslat i grön marsipan pudrad med florsocker. Går att beställa utan gluten och laktos.

Ingredienser: mjöl, ägg, socker, grädde, mjölk, maizena, smör, vanilj och mandel.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Fruktmazarin

Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med färsk frukt och bär. (Denna tårta går att beställa laktosfri, dock minst 3 arbetsdagar i förväg).
*Bakad utan Gluten

Ingredienser: mandel, smör, mjölk, maizena, socker, ägg, frukt, bär och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Jordgubbsmazarin

Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med massor av färska jordgubbar. (Denna tårta går att beställa laktosfri, dock minst 3 arbetsdagar i förväg).
*Bakad utan Gluten

Ingredienser: mandel, smör, mjölk, maizena, socker, ägg, jordgubbar och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar
Tilläggspris för jordgubbar utanför säsong.

Sydfransk kolatårta

Chokladkolakräm på en botten av hasselnötsmaräng, pudrad med Valrhonakakao.

Ingredienser: smör, grädde, ägg, hasselnötter, socker, maizena, 70% Guanajachoklad och mjölk.
*Bakad utan Gluten

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Trio

Tre lager krämig chokladmousse; mörk, ljus och vit. Botten av krispig digestive, pudrad med Valrhonas aromatiska kakao. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: vit, ljus, och mörk choklad, grädde, mjölk, socker, vanilj, gelatin (från nöt), smör, digestivekex, vinbär, ägg och kakao.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Framboise

Vit chokladmousse med hallonpannacotta och anslagsbotten smaksatt med Cointreau.  Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vit choklad, gelatin (från nöt), hallonpuré, yoghurt, Cointreau.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Hallonmousse tårta

Hallonmousse och mango-/passionspannacotta på chokladbotten
*Vegan

Ingredienser: Mjöl, socker, kakao, Oatly (Havre), Flora Plant Visp (linsprotein och växtoljor), mango, passionsfrukt, hallon, Stabiliseringsmedel (kassavarot, pektin)

Sälj i 6, 10 bitar

Vit choklad-cheesecake

Kompakt, vit chokladcheesecake med botten av digestivekex och toppad med syrlig hallonkompott. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: Philadelphiaost, ägg, gräddfil, vanilj, socker, digestivekex, smör, hallon, maizena,frukt, bär, pektin och vit choklad.

Säljs i 6, 10 bitar

Oscar II

Oscar den II:s favorittårta består av tre spröda mandelmarängbottnar varvade med len smörkräm. Den är täckt av flagad rostad mandel och dekorerad med röda vinbär.
*Bakad utan gluten

Ingredienser: smör, ägg, grädde, mjölk, mandel, socker, maizena och vanilj.

Säljs i 6, 12 bitar

Xanté Dór

Mjölkchokladmousse med karamelliserad honung. Mörk chokladtryffel smaksatt med päroncognacen Xanté mellan två bottnar av mandel och choklad. Toppad med chokladglasyr och krönt med 24 karats bladguld.

Ingredienser: ljus och mörk choklad, grädde, Xanté, honung, ägg, smör, mandel, kakao och mjöl.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Ester tårta

Vaniljkräm, grädde och jordgubbar mellan lager av mandelmaräng. Toppad med färska bär och rostad mandel.
*Bakad utan gluten

Ingredienser: Ägg, Socker, Majsstärkelse, Mandel, Mjölk, Vanilj, Grädde, Jordgubbar, blåbär, hallon och vinbär.

Säljs i 6, 12 bitar

Schwarzwald

Gjord helt enligt ursprungsreceptet: hasselnötsmaräng penslad med mörk choklad och varvad med grädde. Inslagen i tunna brickor av mörk choklad.
*Bakad utan gluten

Ingredienser: grädde, hasselnöt, äggvita, socker, mörk choklad 70%.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Espresso, cappuccino, caffe latte och brygg

Kärt kaffe har många namn och vad vore ett konditori utan ett riktigt gott sådant? På Vete–Katten brygger vi många hundra liter om dagen, så du kan vara säker på att kaffet alltid är nybryggt. Önskar du hellre en espresso eller cappuccino står våra baristor redo att förse dig med en välsmakande kopp. Är du mer av en te-drickare så har vi allt från Rooibos och Chai till Earl Grey och Vete-Kattens egna blandningar.

Kungsgatan 55

Kungsgatan 55

Mån ─ Fre: 07.30 ─ 20.00
Lör ─ Sön: 09.00 ─ 19.00

Bakfickan

Gamla Brogatan 32

Mån ─ Fre: 07.30 ─ 20.00
Lör: 09.00 ─ 19.00
Sön: 09.00 ─ 19.00

Centralen

Centralplan 1

Mån - Fre: 06.00 ─ 20.00
Lör - Sön: 07.30 ─ 20.00

Continental

Vasagatan 22

Mån - Fre: 07.00 ─ 19.00
Lör - Sön: 11.00 ─ 17.00

Gallerian

Hamngatan 37

Mån ─ Fre: 07.30 ─ 20.00
Lör: 10.00 ─ 19.00
Sön: 11.00 ─ 19.00

Karolinska

Eugeniavägen 9

Mån - Fre: 07.00 ─ 19.00
Lör - Sön: 10.00 ─ 16.00

Torget Åhlens City

T-baneplan

Mån ─ Fre: 08.00 ─ 20.00
Lör: 10.00 ─ 19.00
Sön: 11.00 ─ 19.00

S:t Eriksgatan

S:t Eriksgatan 41

Mån - Fre: 07.00 ─ 19.00
Lör - Sön: 08.00 ─ 18.00

Götgatan

Götgatan 81

Mån-Fre 7.00-20.00
Lördag-Söndag 7.30-18.00