FÖR DEN GODA SMAKENS SKULL
Det är skillnad på tårtor och tårtor. Vi är till exempel ett av de få konditorierna i Stockholm som gör våra egna anslag, dvs. tårtbottnarna. Vi använder bara Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och grädde. Och vårt enda konserveringsmedel är helt vanligt socker. Allt för den goda smakens skull.
4 bitar | 240 kr |
6 bitar | 360 kr |
10 bitar | 525 kr |
12 bitar | 580 kr |
Bröllopstårta
Vete-Kattens bröllopstårtor görs helt för hand och innehåller bara naturliga råvaror av bästa kvalitet. De är lika goda att äta som de är vackra att se på. Tårtorna görs enligt era önskemål och i storlekar från 15 bitar och uppåt. Den klassiska bröllopstårtan består av vit chokladmousse och smultronkräm eller hallonpannacotta på en cointreauparfymerad sockerkaksbotten. Tårtan är beströdd med daggdroppar med eller utan 24 karats bladguld och dekoreras i övrigt enligt önskemål, till exempel med vita eller rosa rosor. Våra bröllopstårtor monteras på rak eller svängd ställning. Tårtorna går att få glutenfria, med nöt- och mandelmarängbotten i stället. Bröllopstårtor måste beställas minst två veckor i förväg. Välkommen att boka ett möte med oss – ring 08-20 84 05 eller maila till info@vetekatten.se.
Bröllopstårta per bit 125 kr
Drottninggräddtårta
Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, hallon och blåbär, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen hallon och blåbär. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.
Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj,mjölk, maizena, hallon och blåbär.
Säljs i 6, 10, 12 bitar
Gräddtårta med jordgubbar
Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, jordgubbar, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färska jordgubbar. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.
Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena och jordgubbar.
Säljs i 6, 10, 12 bitar
Tilläggspris för jordgubbar utanför säsong.
Gräddtårta med frukt
Anslagsbottnar varvade med vaniljkrämsgrädde, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färsk frukt. Ej bakad med nötter och mandel. Går att beställa utan gluten och laktos.
Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena, hallon och färsk frukt.
Säljs i 6, 10, 12 bitar
Prinsesstårta
Denna kunglighet bland tårtor bakar vi på vårt eget hemliga sätt, vilket ger en alldeles unik smak och krämighet. Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm och hallon, omslutna av ett tjockt täcke vispad grädde. Allt inkapslat i grön marsipan pudrad med florsocker. Går att beställa utan gluten och laktos.
Ingredienser: mjöl, ägg, socker, grädde, mjölk, maizena, smör, vanilj och mandel.
Säljs i 6, 10, 12 bitar
Fruktmazarin
Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med färsk frukt och bär. (Denna tårta går att beställa laktosfri, dock minst 3 arbetsdagar i förväg).
*Bakad utan Gluten
Ingredienser: mandel, smör, mjölk, maizena, socker, ägg, frukt, bär och pektin.
Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar
Jordgubbsmazarin
Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med massor av färska jordgubbar. (Denna tårta går att beställa laktosfri, dock minst 3 arbetsdagar i förväg).
*Bakad utan Gluten
Ingredienser: mandel, smör, mjölk, maizena, socker, ägg, jordgubbar och pektin.
Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar
Tilläggspris för jordgubbar utanför säsong.
Sydfransk kolatårta
Chokladkolakräm på en botten av hasselnötsmaräng, pudrad med Valrhonakakao.
Ingredienser: smör, grädde, ägg, hasselnötter, socker, maizena, 70% Guanajachoklad och mjölk.
*Bakad utan Gluten
Säljs i 6, 10, 12 bitar
Trio
Tre lager krämig chokladmousse; mörk, ljus och vit. Botten av krispig digestive, pudrad med Valrhonas aromatiska kakao. Ej bakad med nötter och mandel.
Ingredienser: vit, ljus, och mörk choklad, grädde, mjölk, socker, vanilj, gelatin (från nöt), smör, digestivekex, vinbär, ägg och kakao.
Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar
Framboise
Vit chokladmousse med hallonpannacotta och anslagsbotten smaksatt med Cointreau. Ej bakad med nötter och mandel.
Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vit choklad, gelatin (från nöt), hallonpuré, yoghurt, Cointreau.
Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar
Hallonmousse tårta
Hallonmousse och mango-/passionspannacotta på chokladbotten
*Vegan
Ingredienser: Mjöl, socker, kakao, Oatly (Havre), Flora Plant Visp (linsprotein och växtoljor), mango, passionsfrukt, hallon, Stabiliseringsmedel (kassavarot, pektin)
Sälj i 6, 10 bitar
Vit choklad-cheesecake
Kompakt, vit chokladcheesecake med botten av digestivekex och toppad med syrlig hallonkompott. Ej bakad med nötter och mandel.
Ingredienser: Philadelphiaost, ägg, gräddfil, vanilj, socker, digestivekex, smör, hallon, maizena,frukt, bär, pektin och vit choklad.
Säljs i 6, 10 bitar
Oscar II
Oscar den II:s favorittårta består av tre spröda mandelmarängbottnar varvade med len smörkräm. Den är täckt av flagad rostad mandel och dekorerad med röda vinbär.
*Bakad utan gluten
Ingredienser: smör, ägg, grädde, mjölk, mandel, socker, maizena och vanilj.
Säljs i 6, 12 bitar
Xanté Dór
Mjölkchokladmousse med karamelliserad honung. Mörk chokladtryffel smaksatt med päroncognacen Xanté mellan två bottnar av mandel och choklad. Toppad med chokladglasyr och krönt med 24 karats bladguld.
Ingredienser: ljus och mörk choklad, grädde, Xanté, honung, ägg, smör, mandel, kakao och mjöl.
Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar
Ester tårta
Vaniljkräm, grädde och jordgubbar mellan lager av mandelmaräng. Toppad med färska bär och rostad mandel.
*Bakad utan gluten
Ingredienser: Ägg, Socker, Majsstärkelse, Mandel, Mjölk, Vanilj, Grädde, Jordgubbar, blåbär, hallon och vinbär.
Säljs i 6, 12 bitar
Schwarzwald
Gjord helt enligt ursprungsreceptet: hasselnötsmaräng penslad med mörk choklad och varvad med grädde. Inslagen i tunna brickor av mörk choklad.
*Bakad utan gluten
Ingredienser: grädde, hasselnöt, äggvita, socker, mörk choklad 70%.
Säljs i 6, 10, 12 bitar